i
  start smilla electra valpar fotogalleri länkar gästbok  

NYHETER

1/6

I lördags hade vi valpträff här hos oss! Alva, Cassie, Alice och så Chilli var med. Zilla och Lisa kunde tyvärr inte komma. Vi höll till på en stor fotbollsplan som turligt nog var ledig. Jag har en liten agillity bana som består av en tunnel, två hopp hinder, "däcket" och sex pinnar till slalom. satte upp den och så lekte vi lite med den. Gjorde en sökruta där vi gömde deras favotitleksaker. Innan vi startade fick alla mattar/hussar ta en liten träbit att bära på sig ett tag. Den la vi sedan i en hög brädbitar som ingen hade tagit i. Meningen var att hunden skulle känna igen sin matte/husses lukt och plocka upp den. Alla hundar markerade jättefint rätt bit, men ville inte ta den, letade efter något annat roligt, det kunde ju inte vara den träbiten som skulle vara kul! Alvas kompis Inis som också var med tyckte det var kul att plocka träbitar, spelade ingen roll vems det var! Mattarna triggade sina hundar med träbiten och då blev det intressantare! Medans vi höll på med lekarna, grillade vi samtidigt korv. Vi hade jättetur med vädret. På morgonen var det mulet och en o annan regnskur! Det sprack upp när vi började, men just som vi tänt grillen började det vräka ner! Vi fick ta skydd under några träd, tillsammans med en fet huggorm! Usch, men det gick bra. Det regnade ca 5-10 min, sen sprack det upp igen, resten av träffen blev solig och varmt. Innan vi skiljdes åt, släppte vi lös alla i den stora rastgården som finns straxt intill. Vi hade med oss 7 hundar in och där inne fanns det redan en jr hanne och 2 goldentikar! Förutom att Chilli skulle visa sig på den styva linan och jaga bort den ena golden så att tussar rök ( men blev livrädd när den vände tvärt och jagade henne!) gick det superbra att ha alla lösa där inne! Mot slutet blev Chilli för kaxig och hamna i bråk, inget blodvite uppstod, men efter det blev det koppel på för hennes del! Det var så kul att träffa Smillas valpar! Alla minnen som kom fram! Undrar om Smilla kände igen dom, hon började fostra dom direkt när dom kom, det gör hon ju inte mot några andra hundar! Smilla har ju träffat alla som kom lite då och då,men Cassie var det jättelänge sen vi träffa, men hon fostra henne med! Vi höll på i 4 tmmar och kom överens att träffas igen, kanske redan i sommar och ta en promenad tillsammans! Jättekul!

Göran och jag har varit iväg på en minisemester tillsammans men Görans son Christoffer och hans tjej Viktoria. Vi var uppe vid Hamra vildmarkcenter. Jättetrevlig, tur med vädret, men ingen större fiskelycka! Fiskade i älven Voxran, bara det var en upplevelse! Var på flera ställen längs älven. Göran fick 2 öringar och en stor abbore! Öringarna åkte i igen, men abboren grillade vi på lägerelden. Själv fick jag en stor gädda! (som också åkte i) Ägarna varnade för björn!! Det var större chans att stöta på björn än att inte göra det! Viktoria och jag spanade hela tiden, men inte såg vi nån!! Vi tog bara med oss Electra. Hon är lättast att ha med och svårast att lämna bort! Då tjuter och gnäller hon hela tiden! Smilla var hos mina föräldrar ons-fred. Fred-sönd. var hon hos min syster. Det hade gått bra. Chilli var hos Görans bror och hans familj, där hon trivdes som bara den! Jag tror att hon hade velat stanna kvar där än att följa med oss hem!

 

Full fart Cassie! ,,,Alva provar slalom!..Hopp Alice!,,,,,,,,,,,Familje fest!,,,,,,,,,,,Tog jag rätt??,,,,,,Hm, vilken ska jag ta!

 

Matte, se du!!,,,,,,,Den här ska jag ha!!,Vad ska vi leka?,,Fråka lektanten!!,,,,,,Jaaa, ta fatt!! ,,,,Vi väntar här!!

Här kommer vi!,,,,Nej, ta fatt är kul!! ,,,,,Alva,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Cassie,,,,,,,,,,,,,,,,Alice,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Chilli

Fiske vid Voxan!!

 

 

 

22/4

GRATTIS RINGDANSENS TJEJLIGA 1 År!

Madame Butterfly " Zilla ", Falköping

Amber Qeen " Cassie ", Linköping

Breath of life " Lisa ", Strängnäs

Miss Alice " Alice ", Norsholm

Spirit of freedom " Alva" Norrköping

Morden Snow beauty " Chilli, Kvar hos oss

Ja, då har det gått ett år sen Smilla fick sina valpar. Har kontakt med alla valpköpare, vilket jag tycker är kul. Alla är nöjda. Det är ena riktigt busiga små russllar. Göran och jag brukar gå in på hemsidan och läsa om den dramatiska födseln.

Efter den kalla och snörika vintern, där det känndes som om man gått i ide, har vi nu så smått göra lite utflyckter med roliga inslag. Ett är blodspår, som jag inte gjort på ett år!! Smilla och Electra fick ett ca 350m. spår, som bara hade legat i 2 timmar (deras ska igenligen ligga i 24 timmmar). Dom var eld och lågor. Dom som hörde ljudet i bilen när vi åkte ut i skogen, måste ha trott att vi slog dom, vilket liv det var! Smilla gick galant, lite för fort bara. Min syster höll i spårlinan för första gången. Hon brukar vara med när vi lägger och går spåren, men har aldrig gått med spårlinan och försökt läsa hunden. Electra hade bra tempo i början, men hon var som vanligt även intresserad av vad som fanns runt omkring. Hon vet exakt var hon har spåret, för så fort man säger "spår" så går hon direkt på det. Alltid när hon hittar skanken så vill hon inte släppa den ifrån sig, det är nästan så att hon vill bita den som tar den. Mig skulle hon göra det på en gång, men jag tog tag i nacken ordentligt och sa ifrån, sen dessa har hon inget gjort mot mig, vilket gör att det är jag som alltid tar ifrån henne nu. Till Chilli la vi ett 75m spår som låg i 2 timmar. Hon luktade på starten, nosade lite runt om och tittade sen upp på mig," vad ska jag göra". Fick hjälpa henne på spåret flera gånger,då hon börja leta efter annat roligt under jord! Hon var ganska lätt att läsa. De sista 25m fattade hon galoppen, gick med nosen i backen, gick förbi spårslut, upptäckte det medesamma, gick tillbaks och hitta skanken. Den var rolig, man kan kasta den som en boll, leka lite, tugga lite. Det blir nog en bra spårhund av henne också!

I helgen var vi i Eskilstuna på utställning. Vi var fyra tjejer i bilen, åkte i god tid, jag sa " det är superlätt att hitta! Kör mot katrineholm, ta av mot Eskilstuna och sväng höger vid ridhus!" Hur kommer det sig då att vi vid Katrineholm tar av mot Örebro! Kör 5 mil innan vi kommer på att vi är på fel väg! Skit! Irrar omkring för att leta efter väg 214 som man kunde gena ut till Eskilstunavägen. Det var lättare sagt än gjort för fyra tjejer och en gammal bilkarta som inte stämde ett dugg. Ringde utställningen och sa att vi blev sena, kom fram kl.10.15. Dom väntade med att starta, pinsamt! Det var fyra av Smillas valpar där. Alice, Alva, Lisa och Chilli. Chilli placerade sig 4:a! Dom andra blev tyvärr inte placerade denna gång, men alla fick fin kritik.

Jag har bestämt ett datum för valpträff, vilket jag inte skriver ut här. Meddelar dom det gäller och återkommer på hemsidan med bilder från träffen. Kan säga så mycket att det är i slutet av Maj!

GRATTIS igen till tjejligan!

 

Ringdansens jaktlag.....

20/3

Oh, jisses, det var länge sen jag upptaderade hemsidan! Men vintern har varit snörik o kall, inget roligt har hänt! Det har inte gått att göra nått roligt(enligt hundarna).Skogen har inte varit tänkbart att vara i! Vi har bara fått gått omkring bland olika bostadsområden. Snövallarna har varir nästan 1m. höga, bara Chilli har gillat det och sprungit på deras kanter, till trafikanternas och min fasa! Tänk om dom skrattande bilförarna tappa kontrollen och körde av vägen, men än så länge har alla klarat sig!Vintern började så lovande med spännand trappatser på bl.a. Ensjön, men sen blev det för mycket snö för att överhuvud taget ta sig fram! Med Lilla Alva går det nu bra. Alexandra och Danne har haft en duktig hundkännare, Lotta Petersén hemma och fått råd och hjälp. Det har fungerat jättebra.

Förra helgen när Göran och jag var ute med hundarna, träffade vi en kvinna med en rädd jr! det visade sig efter lite prat att hon köpt den då 6mån jr från samma ställe som Alva! Nu visade det sig att alvas första ägare just nu hade 5 hunda, var av en hade valpar!!! Mår skit över att en av våra valpar hamnade i så dålig miljö!!! När hon köpte Alva hade hon bara en jr!!! Nu köper och säljer hon hundar hur som helst, verkar det som!

Idag har solen värmt och smält snön riktigt bra! Kom åt att ta bort juldekotationerna äntligen!! Hur Chilli får sin energi att hålla igång, vet vi ej, men nu sover hon tyngst!

Melvin har varit här några gånger till hundarnas förtjusning!

Har tänkt att ha en valpträff här snart, när snön försvunnit.

Lägger ut lite div. bilder tagna under vintern.

Melvin med datorn, Smilla, Melvin, Chlli,Fotbollsklar!,,,,,Ibörjan av feb.,,,,i slutet av feb,,,,,,,,,,Snygga Chilli

VAD!!!!

16/1

Äntligen har det blivit lite mildare! -2 idag. Har varit hemskt med kylan som har varit 10-15 minusgrader på dagen! Hundarna fryser om tassarna och vill inte vara ute allt förlänge. I veckan var jag och Jennie ute och gick en bit på ensjön som ligger 1km härifrån. Jättemysigt, det är en speciel känsla att gå på en frusen sjö! Idag kom Alexandra och Danne med Alva och Inis. Jag kokade jangis goda trantkantarellsoppa, bryggde lite kaffe och så gick vi alla upp till ensjön för att gå runt på den. Det var jätteskönt fast solen uteblev. Alla hundarna kunde vi ha lösa, även Smilla! Hon stormtrivdes med det, det syntes. Chilli och Alva råkade i luven på varandra några gånger. Det var oftas Chilli som började. Alva ville leka, men har lite svårt att visa och tyda hundspråket, Chilli missuppfattade nog henne och sen blev det bråk. Inget alvarligt, det hjälpte oftast att ryta i och sära lite lugnt på dem, förutom en gång. Då satt Chilli i Inis nacke (för hon skulle hjälpa Alva) som bet efter Chilli. Smilla skulle hjälpa Chilli och fru polis( Electra) var på väg att säga sitt! Göran har en blå nagel, jag ett tandavtryck från Chilli på handen. Efter det fick Chilli gå i koppel ett tag och då blev det lungt i flocken. Efter fikat fick hon gå lös igen och skötte sig bra då! Även om man vet att isen är tjock så får i allafall jag lite olust känslor ibland, även om det var både bilar och fyrhjulingar som härjade på isen och den höll. Göran kollade på datorn senare hur långt vi hade gått. Runt ensjön var det drygt 6km+ 1km dit och 1 hem, det blev en bra promenad. Alva har förändras massor på dom här två veckorna som hon bott i sitt nya hem. Första gången vi träffade henne såg hon så ledsen ut, lite för tjock och rädd! Idag såg hon glad ut, smalare (var nog uppsväld i magen förut, trodde Alexandra) och inte alls rädd! Det syns att hon trivs med sin nya matte och husse, jätteskönt!

Kom, så springer vi!,,Ta mej om ni kan!,Mor o dotter,,,vad händer där ute?,,,På väg till ensjön,,,har ni nåt i fickorna?

Mor med två döttrar!,,haren skuttar fram så fort eller???

7/1

Lilla Alva (Spirit of freedom) har sålts till Alexandra och Danne. Kul! Alexandra är arbetskamrat med Göran! Igår var dom här på besök. Vi hade bara Smilla hemma, för Alva är tyvärr lite skygg. Hon ville först inte komma in, men gjorde det efter att Alexandra och Danne gått in först! Dom har en border terrier "Inis"2 år, som heller inte var med. Det har gått relativt bra mellan Inis och Alva. Det var en dag där som dom slogs ordentlig, så att man blev lite nervöst, men är bättre nu. Det tar ju ett tag för Alva att anpassa sig i den nya tillvaron och för Inis att inse att Alva inte bara var en tillfällig lekkamrat utan kommer att stanna! Alva tycker heller inte om män! hon är inte agressiv mot dem,utan bara rädd! Jag tror nog inte att dom förra ägarna har varit elaka mot henne, utan att hon bara är osocialiserad! Hon har ju bott ute på landet och som jag fattat, utan några grannar. Där har hon och dom andra två hundar som dom har, fått springa fritt ute i naturen och då kanske inte fått träffa specielt många människor och andra hundar! Nu bor hon stan och det är nog en konstig miljö. Alva skällde på varje hund hon mötte, men det har Alexandra redan fått bort. Dom har lärt henne en del redan. Dom tycker hon är väldigt lättlärd och arbetsvillig! Det var lite ledsamt att knappt få röra vår lilla valp. Dom andra valparna vi träffat har det varit full fart på, kärvänliga och pussiga. Det blir nog bättre med tiden, nu när vi kan träffa henne lite. Hon kom fram tillslut om man lockade med lite godis och Göran fick lite pussar! Undrar om hon känner igen sin mamma, för henne kunde hon till och med leka lite med!

Lilla Alva,så fiiin så, bedjande ögon, skygg med ville vara med sin mamma,,,Vaniljbenet var gott!

2/1-10

Nytt år, nya möjligheter!

Här är vi lite sjuka. Förkylning med feber och halsont! Melvin var ju här på julafton! Vi blir alltid sjuka när han har varit här. Julafton var vi hemma hos oss med alla våra barn. Skönt! Vi gjorde det enkelt med tomten(har inte haft någon på flera år)jag tog bara på mig tomteskägg. Melvin tyckte enbart att det var kul, hundarna tyckte det var konstigt. Och vi fick en VIT JUL jippi!

 

Kvällen före julafton slog vi in alla paket. Det gör vi alltid. När barnen bodde hemma fick dom inte komma in i vardagsrummet där vi höll på. Spelar bingolotto(enda gången på året vi gör det),provsmakar skinkan(som jag kokar själv, ej färdigkokt,aja baja)provsmakar den inlagda sillen och dom stekta köttbullarna. Hundarna tycker det är jättekul när vi sitter på golvet och slår in paket. I år var det Chillis första paketinslagning. Hon försökte ta papper och snören som Smilla gjorde förra året, men Electra är polisen, det får man inte göra! Hon låg och vaktade så allt gick rätt till. Chilli försökte nog allt, Electra sa ifrån och Chilli svara imot! Hon är tuff hon.

Även Melvin tyckte om papper och snören! Den bästa julklappen(förutom papper och snören) var ett fodrat regnställ! Den bästa julklappen Melvin fick enligt Chilli, var en baby pulka och en fäll att ha där i från oss. Den la hon beslag på. Ska bli kul att träffa Melvin och pulkan ute och se vad Chilli gör. Måste även köpa en större pulka så jag kan sitta med(måste bli en STOR en)i backarna. Vi har en gamal snowracer, den ska Göran och Melvin åka i.Först måste vi bli friska! Sen måste dom sluta smälla bomber och raketer här! Visserligen har det varit lugnare i år, men en räcker för att Electra ska vägrar gå ut.Electra bor för tillfället under vårat badkar! Smilla visade lite oro hon också i år. Chilli brydde sig inte. Tolv slaget firade vi med grannarna i garaget! På dagarna har vi åkt ut på landet för att kunna rasta dom ordentligt.

Idag var vi hos mina föräldrar och åt LUTFISK! Inget gott igenligen om det inte var för kryddona! Efteråt åt vi ris ala malta som var lika gott som vanligt. Känns som jag rullar fram! Jangis, på måndag gäller GI!

Imorgon ska Görans jobbarkompis åka och hälsa på Alva. Dom har redan en hund, ska se hur dom funkar ihop. Hoppas, då kommer hon till Norrköping och vi kan ses lite.

Upplysningsvis: Chilli har redan bitit sönder alla deras julklappar! Bra va!

Vi vill också passa på att önska alla våra "läsare" EN GOD FORSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

Ska vi börja?,,,,,,,Polisen i tjänst,,,,,,Det är ju bara papper,,En ny lek?,,,,,,,,,Käns mjukt,,,,,,,,,,Hur långt kan det bli?

Mycket papper,,,,,Den var väl till mig!,,,Mormor och Simon,,Råttjackt vid Ågelsjön! Vinterbild!

 

14/12

ÄNLIGEN kom det lite snö! Visserligen bara lite fjun som knappt täcker marken, men hundarna blev glada och jag med! Det blir liksom lite ljusare och mer julkänsla! Detta var Chillis första möte med snön. Hon tyckte det var jättekul att jaga flingor och slicka i sig snön från backen. Electra och Smilla gillar också att snön kom, det märks på dem, de blir som valpar på nytt till Chillis stora glädje! Tyvärr är Chilli lite skadad, en sena i höger bakben ömmar lite och hon haltar lite när hon legat ett tag. Hon ska vara i stillhet i några veckor!! Inte lätt! Nu när snön kom, ville Smilla ut på fotbollsplan och springa efter bollen och gärna efter en och annan liten snöboll. Chilli fick jag ha i koppel så att hon inte sprang gärnet. Jättetråkigt! Electra var ute bland det höga gräset som ligger utanför planen och jagade råttor. Hon bryr sig inte om något annat utan går där själv och stöter. Efter ca. 20 min. började hon skälla! Jag trodde hon hade hittat en liten mus att visa upp, hon brukar skälla när hon hittar något. Men det var ingen mus, hon ville inte att vi andra skulle ha kul där ute på planen, utan vara med henne istället. Det hade Smilla och Chilli inget imot, det är nästan lika kul som bollen. Jag släppte Chilli ett tag där, och lät henne jaga ihop med Electra. Smilla kan jag inte ha lös där,hon sticker om det kommer en katt.

Vi har haft vårat barnbarn Melvin här några helger,till Smilla och Chillis stora glädje och Electras avundssjuka. Electra gillar Melvin också, men när jag bär honom, ska jag bära henne med. Leker jag med Melvin, hämtar hon sina leksaker och ska ha full uppmärksamhet! Måste vara lite försiktig där, så att Electra inte blir för åtsido satt. Smilla och Chilli därimot, vill leka med honom, tvätta honom när han har eller när han äter. Dom sitter som små tända ljus under hans barnstol och väntar på att något ska ramla ner. Electra ska helst sitta i mitt knä, men det får hon inte. Smilla och Chilli vill helst ligga i vårat rum när Melvin lägger sig vid 19 tiden för att vaka över honom. På natten om Melvin rör sig och låter lite, så är dom två fort framme vid hans säng medans Electra inte rör en fena. Melvin har redan dyra vanor! Göran och jag har köpt leksaker för dyra pengar, men dom vill han knappt leka med. Istället är det kristallampan, mobiltelefon eller datorn som gäller! Göran hittade ett gamalt tangentbord som han ställde framför datorn, så att Melvin kunde trycka på den hur mycket som helst! Först gick det bra, han sken som en sol! Men han är smart lille Melvin(han brås på mig) efter ett tag tyckte väl han att det var lite konstigt att få hålla på att trycka hej villt, kollade lite och upptäckte tangenterna på datorn!!!

En liten tråkig nyhet! Spirit of freedom" Alva" tycks inte trivas i sitt hem. Hennes matte tycker att hon ser ledsen ut. Hon har inte tid att aktivera henne som hon skulle behöva. Hon har varit på blocket för försäljning, men hennes matte är nu mer intresserad av en fodervärd, har visst nån på gång. Göran och jag har också en som är intresserad, så vi får se hur det blir.

Nu är hundkursen slut. Chilli var jätteduktig hela tiden där. Visste precis vad som gällde. Annat är det hemma tillsammans med flocken....

,,,,,,,,,,,,se sån still jag har,,,,,,,,,,detta är kul,,,,,,,,,,,jag tar`n, jag tar`n,,,,,,,Var är ni?,,,,,,,Bra att ni kom!

Smälter in bra!,,,,,,,,,Teamwork!,,,,,,Detta är kul men det finns roligare saker hos farmor,,,,,,,Det är min mat!

Jag bara tvättar dig,,Tröttsamt att vänta,, Hundkurs!

 

7/11

Dessa RÖR! Det finns ett rör under grusvägen en bit från oss. Förra vintern var Electra och Smilla som tokiga i det. Göran och jag förstod att någon bodde där, men VAD! I sommras var det lugnt, knappast något intresse, mer än från Chilli. Igår gick jag förbi det igen. På ena sidan blev Chilli heltokig runt om kring öppningen och jag undrade vad det var, något att äta? På den andra sidan röret var Electra och Smilla heltokiga! Electra morra och tjöt till åt Smilla, som inte fick komma nära. Smilla ställde sig och låtsades titta ett annat håll, medans Electra försvann halvägs in! Jag kallade ut henne igen, försökte samla ihop alla tre och fortsätta. Mitt skosnöre hade gått upp, hukade mig för att knyta, reste mig, Smilla stod och tittade bortåt, Electra var halvägs in igen och Chilli, ja, Chilli, var var hon! Borta! Jag höll ju fortfarande i kopplet! Det tog bråkdelen av en sekund innan jag insåg att hon var helt inne, före Electra! Ropade ut Electra, hon kom ut, ropade ut Chilli, nää. Drog och slet. Fel taktik. Lockade med gulli röst, då hörde jag någon morra där under och strax där efter någon som tjöt till! Strax efter kom Chilli blödande på nosen ut! Herregud vad är det där under?Ingen katt, då hade inte Electra brytt sig, men Smilla hade varit tokig! En råtta?Grävling? Vem vet! Chilli skulle defenetivt ner igen! En tuff liten brud! Göran och jag diskuterar olika saker för att ta reda på vad som finns där under. Ett alternativ är en lång pinne,som vi motar igenom röret, för att se vad som kommer ut, men vet ej om vi vågar! Fortsättning följer...

Idag var vi på 1 års kalas! TÄNK vad fort ett år går. Tobias och Linda hade hyrt en lokal i närområdet för att få plats med alla! Melvin kunde inte bry sig mindre! Tårta ville han inte ha, inga kakor eller bullar! Han var inte gnällig, bara lite bästämd! Satt och studerade alla runt om kring och undrade säkert vad alla gjorde där! Paketen var tröttande, satt och gäspa mest hela tiden! När alla paket var öppnade och han fick komma ner i pappers havet, VILKEN LYCKA! Tack, Melvin, farmor och farfar Göran spenderade en hel del på dina paket, men det var bara papret som var av intresse! Bra, då vet vi det, det är ju snart jul...

Ja, du jangis! Jag har köpt nya koppel IGEN! Ja, ja vet, jag är tokig i koppel.Dessa var jätte bra, sköna att hålla i och trasslar sig inte så lätt, men ack så dyra! Det bästa är att det är reflexer i dem. Smilla vägrar att gå i reflex väst och då var det här ett bra alternativ! Eller!

Två helger i rad har vi varit barnvakt åt Melvin. Kul tycker vi, superkul tycker hundarna. Melvin har tydligen mycket roligare leksaker än dom. Alla tre håller sig nära Melvin i hopp om att kunna få tag i nån rolig sak, man kan även gå över vatten förr att få tag på dem! i söndags tog vi med oss Melvin och hundarna till vrinevi motionscenter. Där har dom precis invigt en upplevelsestig. På den hade dom satt ut olika djur som finns i skogen och en liten berättelse om dem.Lite kul. Tänkte visa Melvin djuren, men han SOMNADE! Electra, Smilla och Chilli, därimot blev jätte intresserade av dom konstiga djuren, det var jätte kul att se dem ta sig fram till dem.

Annars flyter allt på som vanligt. Hundkursen går jättebra, vilken duktig och lyhörd hund jag har på sön. mellan 12.30 och 14.30!!!!!

Vi håller ihop...Smilla kollar katter....Chilli och Electra vill till varje pris åt Melvins saker.... ......Är den riktig eller...

Den kan jag ta....är den här god???Kul med papper.....Chilli nöjd med fångsten..

 

12/10

Idag kom lilla Cassie(lilla o lilla) på besök. Hon var en stor dam nu till utseendet, men ack så valpig i sättet. Full rulle från början till slut. En liten tuffing!Det syndes tydlig att Chilli och Cassie är syskon utseende mässigt, även på svansföringen som var igång hela tiden. Electra som tycker andra hundar är jobbiga, behöver i vanliga fall bara titta lite på dem och möjligen lyfta lite på läppen så ger dom sig och låter henne vara. Inte Cassie inte! Electra blev skitilsken, nafsade, morrade,skälde lite, inget hjälpte, Cassie gav sig INTE! Smilla hade full schå att fostra henne. Det lyssnade Cassie bättre på. Chilli och Cassie kom också i luven på varandra, båda lika kaxiga, men dom lekte också väldigt bra. Det var underbart att se Cassie igen.Saknat henne massor, hon var ju den som var kvar här längst.Det verkade som om hon kände igen oss. Även Cassie har fått "fläcktyfus". Hon var redan lite fläckig när hon lämnade oss och vi trodde igentligen att pälsen skulle växa över, men så blev det inte. Cassie går också på hundkurs och uppför sig ganska bra. Här var hon väldigt lyhörd på sin matte. Jag var första gången på kurs igår, utan hund.(man skulle inte ha hunden med första gången). Ser fram imot nästa sönd. när det startar på riktigt, har fått en liten läxa att träna på hemma: sitt och ha fokus på mig,titta upp när man säger hennes namn. Lätt som en plätt eller.....

Det bästa mor hade..,Vem är denna..,Cassie i full fart,,Mor och dotter lyssnar,,Smilla övervakar,,Vad händer??

Dragkamp, vem vinner?

 

8/10

När Electra var valp hade hon en STOR favoritsyssla i skogen, att leta upp alla rör som leder vatten från ena diket över till ett annat! Alla diken undersöktes, hur hon nu visste från början att det gick rör mellan diken, är mig en gåta. Helst skulle hon krypa igenom, men en del var av cement och gamla, så jag lät henne bara gå igenom ett fåtal jag visste hade fri lejd. I vuxen ålder var detta inget roligt längre. Smilla har aldrig brytt sig om dessa. CHILLI därimot är tokig i dem! i våras grävde dom upp flera diken och la i nya plast rör här i skogen, så det finns en hel del rör att springa igenom. Smilla och Electra har också börjat intressera sig för dessa rör, jobbigt! Nu handlar skogs promenaderna om vem som först kommer fram till dessa!

Den 10 sep. fyllde Smilla 3 år! Det blev paket så klart. Alla fick ett varsit paket med olika innehåll! Det verkade som om dom fattade det, dom bytte paket med varandra hela tiden tills alla var öppnade. Chilli skulle sen ha det Smilla hade. Chilli gör nästan allt som Smilla gör, ska ha allt som Smilla har, ibland tillåter Smilla det, men ibland retas hon ordentligt med Chilli. Chilli blir som tokig av det, ylar, pratar och ålar sig inför Smilla tills Smilla ger sig. Smilla har hur roligt som helst med Chilli. Dom retar varandra, och då menar jag verkligen det att dom retar varandra. Dom har race i trädgården och nu när vädret är kallare på kvällarna så har dom race inne så att mattorna ryker all världens väg! Electra vill som vanligt inte vara med, men accepterar Chilli. Hon får gjärna ligga intill henne, vilket Smilla knappt fått göra, hon får även hjälpa till med råttjakt! Både Smilla och Chilli tycket om att ligga i grönsakslandet och sola, det har aldrig Electra tyckt om förräns NU!

I går var Miss Alice på besök. En riktig liten vilding. Har börjat få mycke små prickar i pälsen. Lisa och våran Chilli med, undrar om dom fått fläcktyfus? Chilli var jätte tuff när hon träffade Alice. La ner Alice på rygg flera gånger. Ibland svarade Alice och då blev det ett rejält bråk! Det blev bättre efter ett tag. Har aldrig sett den sidan av Chilli förut, på promenaderna låter hon Electra och Smilla sköta all överblick av vad som händer runt om kring. Chilli har verkat lite vek, men ack vad jag bedrog mig, hon kan hon! Jennies hund Alice som är 1 1/2 år, satt hon också på plats härom dagen! Ska börja på lydnadskurs på sönd. får se hur det går! Zilla och Alice går redan på kurser och gör bra ifrån sig.

Chilli har fått ett smeknamn: Rävunge! Hon kan inte pussas, utan hon nafsar efter läpparna, man riktigt hör hur tänderna slår hela tiden, precis som än rävsax, där av rävunge!

Electra och Chilli på råttjakt !,,,,,,,,,,,,Sol i grönsakslandet, där man även kan gräva lite och bli härligt smutsig!

Lite jobbigt är det!,,Paket öppning!,,,Tjusiga Alice!

 

8/9

I helgen var vi i Gålö havsbad. Göran och jag åkte dit på fredagen, hyrde en stuga till söndagen. Anledningen att vi var där, var att på lördagen hade klubben utställning där. Ringdansens Breath of life "Lisa" kom tvåa i valpklassen, ETT JÄTTEGRATTIS! Våran Chilli kom trea! Jättekul! Lisas matte fick nog blodad tand. Miss Alice skulle också varit med, men hon blev halt lagom till utställningen. Typiskt. Ställde även ut Smilla. Hon som alltid är glad med svansen i top, blev jättelåg. Svansen mellan benen och domarn fick knappt peta på henne, fy vad skämsigt. Behöver väl inte säga att det gick åt skogen, domaren tittade inte två gånger änns på henne.

Stugan var rätt ok, fast det bara fanns kallvatten, dusch och toa 20m bort. Det var inte många stugor uthyrda nära oss och det var ju rätt skönt. På fredagen var vi nere på stranden och hundarna fick kämpa sig fram i den djupa sanden. Smilla och Chilli badade, men inte jag och Electra, det var svinkallt i vattnet! Omgivningen var jättefin, det fanns massor av stråk att gå, men vi hann inte så mycket. Lördagen gick åt till hundutställningen. Söndagen skulle vi lämna stugan kl.12 och då var vi rätt trötta, så vi tog det lugnt hem. Borta bra men hemma bäst!

Duktiga simmare,,,oj, vad sand,,,,,Ja, men det är skönt att rulla sig i den,,,,full fart framåt,,,syskon träff,chilli o Lisa,,

Chilli och domaren,,Lyckliga på prispallen

 

30/8

Nu har vi tagit det extremt lugnt ett tag. Det var behövligt. Aktiverat mina hundar ganska lugn och mest njutit av lugnet. Men lite har hänt, tex. var jag och min syster på hundutställning på "himpan", gjorde en del fynd. Köpte bl.a. två nya hundbäddar förr 100kr. st, jättebilligt! Har kollat runt lite på nya gummistövlar till mig, höll på att köpa ett par på granngården. Vilken tur att jag inte gjorde det. Hittade ett par på utställningen, vinterfodrade, så klumpiga ut, vilket de inte var. Kostade 1400kr. normalt, utställnings pris: 400kr! Nu måste jag bara komma igång med spår igen för att prova dom, väntar på svalare väder. Förra helgen var det augusti fest i stan med massor av marknadstånd, gjorde massor av fynd då också, kul. I onsdags var vi hemma hos Susanne i Stigtomta, skulle gå en promenad med hundarna. Ca 100m på promenaden dök det upp kantareller, massor, där o där o där! Det blev ca 4-5l på nån timma, häftigt.

Smilla trivs jättebra ihop med Chilli. Dom två busar jämt och ständigt. Electra vill inte vara med. Vi köpte Smilla för att Electra skulle få en lekkompis, men hon ville inte leka, bara med mig. Smilla har alltid varit lekfull. Nu storm trivs hon, framför allt på kvällstid! konstigt! Den 11 oct. börjar Chilli och jag på hundkurs. Mest för det socialas skull, men också för att hon och jag ska få egen tid tillsammans, det är lättare så här. Nästa helg är det utställning med klubben på gålö havsbad. Göran och jag har hyrt stuga och åker upp på fredagen. Der ska bli kul. Några i valpkullen ska också dit.

Leker i skymning,,,Sover på dagen,,Wilma lyssnar,,,,,Smilla o Chilli med,, Mina nya stövlar!

12/8

Jisses vad tomt det blev när alla valpar lämnat boet! Cassie åkte den 3:e, men bara en dag senare satt vi hundvakt till Alice, ons. till lörd. Hon är en riktig grönlundare, så fort man närmade sig henne, även om hon sov, så gick svansen som en elvisp, hela kroppen tillockmed.(Det verkar som om alla valpar fått Grönlunds elvisp, ialla fall när dom bodde hemma) Alice var väldigt energisk och framåt, men Smilla fostrade henne direkt. På torsdagen var vi vid abborreberg min syster och jag med hundarna. Det var så fasligt varmt och alla ville bada och svalka sig. Glömde kameran som vanligt, hade fått jättebra bilder annars, typiskt. I lördags var jag med min son, Linda, hennes brors barn Nelly och förstås mitt barnbarn Melvin i kålmordens djurpark. Jag har inte varit där på massor av år! Jag bävade för värmen, men det svalkade skönt där uppe. Melvin hade väl inget större utbyte av utflyckten, men det hade jag. Det är så rofyllt att strosa där och titta på djuren som faktiskt var ganska aktiva trots värmen. I måndags träffades Sus och jag uppe vid älgsjön. Jättetrevligt och skönt. Wilma och Electra löper så det vart inget bad för dem. Sally ville inte, Dimma och Chilli lekte vid strandkanten. Dom ända som ville bada var som vanligt Smilla och Sus. Vi var helt ensamma vid badet. Tog bara en liten promenad till drömgruvan, åt lite tonfisksallad och bara njöt. Det känndes verkligen avkopplande efter denna intensiva sommar! I tisdags var jag och Jennie i getåravin. Det är också ett ställe jag inte besökt på flera år, synd. Där är det verkligen sagolikt att gå! Det måste göras oftare. Glömde kameran IGEN! Vilka bildet det kunnde blivit. Chilli och Alice (Jennies hund) sprang som dårar både på stigen och bäcken som ringlar sig fram hela vägen. Vid parkeringen fanns en hage med getter i som inte var rädda. Hundarna fick hälsa på dom och Chilli ville ta sig in....Synd det där med kameran!

Melvin ,,,,,,,,,,I Bamses värld,,,,Björnungarna badar,,,,Lekplatsen är kul,,,,,Vågar jag klappa?,,,,,Sally

Vad gäller sa du? ,,,,Sus badar...

 

 

5/7

Idag var Smillas uppfödare Susanne här och kollade in valparna. Carina kom också. Först tog vi en promenad i skogen. Sen kel, lek och fika i trädgården. Både Susanne och Carina kunde nog ha stannat hela dagen om dom inte hade haft annat för sig på eftermidagen. Fick mycket beröm för valparna, kul! Electra blev väldigt vaktig på valparna och fick stängas in, Smilla brydde sig inte. Förra veckan var jag och hundarna hos Susanne. Dit kom även Sanna som bor i finland med Smillas syster Milla. Det var jätte roligt att träffa dem,samtidigt som vi hade en jätte trevlig förmiddag hos Susanne!

Mor och dotter,,,,,,Carina myser,,,,,,,,,,Milla

2/7

Idag var Carina och jag vid ågelsjön och badade med hundarna. Lilla Chilli fick följa med. I vanliga fall brukar vi ställa bilen utanför en vägbom och gå ca 2km till den lilla badviken. Idag var vi lite olydiga och öppnade bomen som det än så länge inte sitter något hänglås på. Det var aldeles för varmt att gå, solen ligger på där hela tiden. Snobben som inte tycker om valpar, tog imot Chilli med öppna tassar, även Cajsa accepterade Chilli. Dom insåg väl att henne blir vi inte av med i första taget. Chilli var jätte nyfiken vid badet. Allt skulle undersökas och innan jag fått fram kameran hade hon gått i och simmade för fullt. Det satt ett äldre par en bit ifrån, dom skulle också undersökas. Efter badet tog vi oss en liten promenad,främst för att undersöka en annan badplats. Chilli fick gå lös och det riktigt strålade av glädje om henne.

Vad är detta?,,,,,Kallt och gott,,,,,,Hur kom du dit?,,,,,,Ska vi sitta här länge?,,Ett,två,tre....Magplask!

16/6

Idag fyller Electra 5 år! GRATTIS! Ivanliga fall brukar det bli hundkalas med hund vänner, tårta och paket. Idag blev det ingen tårta. Jag hade glömt inhandla en del saker igår och idag hann jag bara inte. Först besikta hundvalparna och sen ett par timmar på arb.förmedl. Förrlåt! Paket blev det i alla fall. En ny kampsnodd. Smilla fick också paket, en frisbee. Skulle även ha köpt åt våran nya familjemedlem Chilli, men glömde det också(måste lida av alzaimers eller nått). SMilla dela av sig till Chilli, för hon tycker ändå att det Electra får är roligare!(dom är som små barn).Har lovat hundarna ett rejält viltspår snart istället och det godtogs.

Vad är detta?,,Måste prova med Matte,,-Nästa gång är det min tur eller...

23/5

Jag måste bara skriva och berätta lite om när min syster och hennes två döttrar med pojkvänner var i Oslo nu den 16-18/5. Dom var där för att fira min systers minsta dotter Paulina som tar studenten nu. Hon flyttade dit förra året till sin pojkvän och har gått sista året på gymnasiet där. 17maj är även studenternas stora dag i Norge. Dom kallas för russ och går i ett rusståg genom gatorna och delar ut russ kort till dom som vill ha och det vill tydligen alla för det var en himla åtgång på dem.Dom har röda mössor och byxor.Det var en härlig upplevelse, sa min syster. Så mycket folk ute på gatorna har hon aldrig varit med om. 17 maj var från början barnens dag, därför går alla dagis och skolbarn först i leden. Lisette(min syster) tog även kort på Norges kungahus och vad jätteglad över det.(hon som avskyr allt vad kungar heter)Dom besökte även Oslos opera hus. Det var också en höjdare. Man kan gå upp på taket, som är alldeles vitt och få en fin utsikt över vattnet.Skulle vilja ha varit med, men det kom ett annat russelgäng ivägen...Lägger ut lite bilder från Oslo och deras stora dag.

Norges kungahus,,Norges glädjeyra,,Oslos operahus,,,Taket på operan,,,,,,Rusståget,,,,,,,,,,,,Paulina iklädd russkläder

16/5

Idag var Carina och jag ute i svärtinge med våra hundar. Smilla fick vara hemma, men Carina var hundvakt åt en svart schäffertik, Blinka 6mån. Snobben avskydde henne, men hon fick smak på Electra som inte ville vara med i leken. Carina och jag försökte få Blinka att upptäcka vattnets hemligheter, men hon var svårflörtad, men hon gick tillslut i till magen och fick russelfnatt....(fast hon är schäffer, måste kanske byta kompisar). Elecktra tog sitt första dopp för i år, och fick också russelfnatt( men hon är ju en russel så...) Kajsa hadde fullt upp att bevaka en kanada jäss som ville retas på håll. Glömde kameran, men tror att Carina lägger ut bilder på snobben och kajsas sida(finns under länkar).

15/5

Idag var Smillas uppfödare Susanne här och hälsade på. först tog hon en snabb titt på valparna, sen tog vi en skön promenad i skogen med hundarna innan vi fikade och satt hos valparna. Sus tyckte att kullen var jätte fin, hon fick nog tycke för en, men jag säger inte vem..Carina kännde doft av rabarberspaj och kom för bi för att smaka eller...

Sally,halvsyster,,,släkten Grönlund,,, Mamma Wilma med barnbarnet Dimma

4/5

Här var det länge sedan jag skrev något, men valparna har tagit all tid. Lörd.- sönd. fick vi äran att sitta barnvakt till mitt barnbarn Melvin som nu är sex mån. Mamma och pappa skulle ut och äta och gå på bio(firade 3år). Melvin var guda snäll. Gick i sin gåstol som han nyss lärt sig hantera. Låg på filt och undersökte gräset. Det är så kul att studera barn i denhär åldern, hur dom upptäcker saker i sin omgivning. Efter badet somnade han halv åtta och sov hela natten, fast mamma och pappa sa att han vaknar oftast vid 2 tiden och vill ha mat. Det var nog mysigt att ligga i mellan farmor och farfar Göran. Kl.7 vaknade Melvin och var hur go och mysig som helst. Göran och Melvin tittade på barnpogram i sängen. Allt för tidigt kom Tobbe och Linda för att hämta honom.

Ta kort då,fort!,,,,Hur vände man?,,,,Pappa och Melvin,,,Mamma och Melvin,,,Jag kan snart krypa!

18/4

Idag döptes mitt älskade barnbarn till Melvin Kevin Mikael. Dopet hölls i S:t Johannes kyrka. Prästen var som gott som blind och läste blindskrift, det var lite ovanligt men häftigt, om man nu kan säga så. Gud mödrar var min dotter Rebecka som också läste ett stycke,( Väldigt modigt), och Lindas syster Katarina. Melvin var tyst hela tiden och bara tittade förvånat runt omkring. Dopljuset när det tändes var hans stora favorit. Efteråt blev det smörgåstårta i församlingshemmet. Jag tror inte jag varit med om ett snällare barn(kanske för att det är mitt barnbarn). Melvin var glad och skrattade åt alla som pratade med honom, han kommer nog att sova gott i natt. Jennie var snäll och satt här hemma hos hundarna, ville inte lämna Smilla ensam just nu.

Pappa Tobias med Melvin, Mamma Linda, Katarina och Rebecka

12/4

Påsken har varit lugn och skön. Meningen var att vi skulle tapetsera i vårat gamla sovrum som ska bli vårat nya v-rum, men tapeterna kommer inte förräns på onsdag. Har istället jobbat i trädgården. I dag kom min syster Lisette ner med sin ny friserade katt. Smilla och Electra älskar när cookie kommer på besök, vilket även Cookie tycker efter en stund utanför trädgården.

Hej Cookie! Kolla Electra, Cookie är här!

4/4

Äntligen lite vår i luften. Här har vi haft ett par dagar av sol och dagstemeratur på ca: 10-12 grader. I våran trädgård har vi sol från morgon till kväll och där det är lä är det säkert ca: 15- 18 grader( har ingen termometer). Dom flesta grannarna var ute i sina trädgårdar och vårstädade. Det är så härligt att se. Man pratar med varann som aldrig förr, en hel vinter att redovisa för. Tog och provade nya cykelvägen till söderköping, tänkte att vi kanske skulle träffa på fylking och Aschberg som skulle komma till Norrköping idag, men icke. När vi skulle vända hem igen ville ingen av hundarna gå hem. Igår var jag och köpte lite vårblommor och påskris. Idag skulle det planteras. Om man har jack russels, var bered på att dom vill vara med. Det får ta den tid det tar, samt att man har gått om tålamod. Smilla som är dräktig är lite lugnare, så i år hadde vi bara en intresserad hund på vårstädningen (och det räcker).

Vad ska ni göra? finns det någon mask? Lite påskkänning. Nää matte, hitåt!

 

 

31/3

Idag kom Yvonne Lind. Hon är fysioterapeut och har ett företag som heter hippofysica. Hon ger Electra ultraljud på hennes höfter. Först var det 1gg/v 3v. i rad, sen 1gg/mån i ca.6mån. Därefter varannan mån några gånger. Den här gången hadde det gått 3mån. och Electra var ganska ok. tyckte Yvonne, lite stel bara, så nästa vända blir om 2 och en halv mån. Vanligtvis brukar Elecktra tycka att det är lite obehagligt, men i dag blev hon jätteglad att se Yvonne. Börja prata med henne och hoppade frivilligt upp på fällen som jag brukar lägga ut i soffan.Kul, men det brukar också vankas lite extra gott godis, något som Smilla också vet, hon vill gärna vara med att titta på. Det är världens skillnad på Electra nu sen hon började få sina behandlingar. Hon äter även glykosamin varje dag. Yvonne tror att hon kommer att hålla lika länge som om hon hadde varit frisk tack vare att vi började med behandlingen i god tid, Electra var bara 2 1/2 år när hon börja få problem.

Känna på henne,ultraljud på ut och insida och sist godis.

30/3

Idag var vi och hälsade på Smillas uppfödare Susanne. Vi ska låna hennes valplåda. Meningen var att vi skulle bygga en själva, men tiden räker inte till. Det har varit en ganska intensiv tid här med en dotter som flyttat ut och tillföljd av det både ommöblering och tapetsering. Vi får bygga en till nästa gång. Uppe hos susanne sken solen och det var jätteskönt. Tog en fika ute. Dimma blev glad och ville leka med Smilla, men det ville inte hon. Hon ville hellre bli klappad av Jan-Erik och Susanne. Men rymma ville hon. Det finns något ställe på Susannes tomt som hon försvinner igenom, var har vi inte kommit på, men faktum var att när vi skulle åka hem fanns inte Smilla där. Vi hittade henne utanför, bakom huset. Senare var vi hemma hos Görans grabb "Nusse" och tog en fika för han blir 26 idag,HURRA.

28/3

Idag gick vi på råttjackt. Vi har ett stråk på ett par km som man kan leta råttor på. Electra älskar det, Smilla bara hakar på. Det var väldigt lerigt i marken, men det struntade dom i. När vi kom hem blev det bad! DET är inte populärt. Efteråt blev det tork med hårblåst, DET är populärt.

Aha Råttor

Måste vi?

Husse, Stör inte!

 

27/3

Hej alla som hittat hit. Idag har jag premiär på min hemsida och jag hälsar alla välkomna. Det här är alldeles nytt för mig. Det känns lite konstigt men det går nog över med tiden. Jag hoppas sidan kommer att intressera er så att ni vill fortsätta att följa vår enkla vardag. Det är Cassandra Jangbrant som hjälpt mig att göra detta. Carina och jag tog en liten promenad innan vi skulle sjösätta hemsidan, men mina hundar måste känt på sig att något spännande var på gång. Ingen var leksugen. Carinas hundar Snobben och Cajsa försökte men icke. Att kasta ut lite godis gick ialla fall hem hos samtliga hundar.

Yes! Godisregn, men sen då???